Calitate tipar

Vreau-Print.ro se definește prin calitate. Dorim ca toți clienții noștri să primească materialele printate dorite, în condiții excelente, ireproșabile.

Materialele și utilajele utilizate de noi sunt conforme celor mai noi standarde în domeniu.

Folosim pentru toate tipăriturile cartușe a căror performanță este determinată ASTM F 1856-98 (Societatea Americană pentru Testarea Materialelor) și ISO 19752 sau ISO 19798, garantând astfel respectarea cerințelor DIN 33870.

Cartușele de cerneală cu care lucrează Vreau-Print.ro îndeplinesc și depășesc cerințele DIN 33871. Folosim, de asemenea, produse ecologice, care determină costuri mai reduse ale materialelor printate la noi.

Controlul calității tiparului

Operațiunile de tipar, de la print la finisaj, sunt controlate continuu, iar acest lucru oferă o calitate impecabilă.

Calitatea tiparului şi pasiunea pentru lucrul bine făcut se reflectă în rezultatul final pe care vi-l oferim la finalul lucrării.

Utilajele noastre de ultimă generaţie sunt capabile de o imprimare perfectă în stransă corelaţie cu fişierele furnizate, putând tipări text şi imagine atât negru cât şi color la o rezolutie înaltă, ilustraţii la calitate foto, imagini luminoase sau cu tonuri dense de culoare, variaţia tonurilor de culoare realizându-se fără margini vizibile.

Etichetele care conţin coduri de bare ar fi indicat să fie tipărite cu o singură culoare; în general această culoare este obţinută prin combinaţia celor 4 culori de bază CMYK (cyan-magenta-yellow-key), aspect care afectează calitatea imaginii, în schimb tehnologia noastră ne permite folosirea unei singure culori în zona în care se tipăresc coduri de bară, ex. negru.

Trebuie să ai în vedere faptul că asupra calităţii nu poţi negocia

În ultima perioadă, în România se constată o presiune a clienţilor asupra firmelor de print de a scădea preţul şi perioada de execuţie a unei lucrări (preproducţie şi producţie). Probabil că factorii care au dus aici sunt mai mulţi: criza economică, micşorarea numărului de lucrări, înmulţirea firmelor de profil, concurenţa neloială din piaţa tipografică etc. 

Totuşi, această presiune poate influenţa scăderea calităţii reproducerii.

De cele mai multe ori, majoritatea firmelor, pentru a prinde comanda la preţul cerut şi a-l realiza la termenul solicitat, se ajunge la sărirea unor etape în preproducţie (de exemplu se omite tradiţionalul print preview), la scurtarea perioadei de producţie (de exemplu se taie din timpul de uscare al colilor proaspăt tipărite înainte de a intra la finisare) şi la folosirea unor resurse (materiale şi umane) mai ieftine şi de o calitate mai scăzută.

Dar trebuie luat în vedere că scăderea preţului nu trebuie să influenţeze scăderea calităţii tiparului. Tipografia trebuie să respecte tehnologiile şi timpii de producţie. Odată ce clientul aprobă costul, el trebuie să ştie la ce nivel de calitate se situează lucrarea la final. Ne referim la  nivel de calitate pentru că sunt influenţe majore ale suportului pentru imprimare. Odată ştiut acest lucru ne situăm din start într-o anumită plajă de calitate, dar în situaţia concret aleasă de client.

Dacă o firmă de print  îşi respectă clienţii, lucrează în accepţiunea standardului ISO 9001 şi ţine sub control calitatea. Timpii admişi nu pot fi decât cei conform tehnologiei, iar preţul fixat trebuie să ţină seama de relaţia: profit = preţul pieţei – cheltuieli.

Sunt şi păreri conform cărora preţul nu are legătură cu clientul, ci doar cu ceilalţi parteneri în procesul de tipar. Nu clientul scade preţul!  Firmele de profil scad preţurile şi într-o oarecare măsură au făcut-o şi furnizorii de consumabile. În schimb, calitatea este aceeaşi ca anul trecut şi va rămâne aşa câtă vreme cosumabilele vor fi calitative.

Trei lucruri sunt definitorii astăzi în relaţia furnizor (tipografie/firmă- print) – client (de orice natură): preţ, termen de livrare şi termen de plată.

Dacă vrei să rezişti în piaţă trebuie să ai în vedere faptul că asupra calităţii nu poţi negocia.